Flensje met ijs, kastanjepuree en frambozen…

27 juli 2007 012

In Frankrijk kocht ik potten met kastanjeconfiture. Een zoet smeersel gemaakt van kastanjes suiker en vanille.
Het wordt daar gebruikt als broodbeleg of om te verwerken in gebak en desserts.
Bij mijn weten kun je het hier in Nederland nergens kopen, dus wie nog op vakantie gaat naar Frankrijk; koop een paar potten van dat spul, reuze handig om in huis te hebben.
Ik maakte er dit dessert mee; een flensje besmeren met de kastanjepuree, twee bolletjes roomijs erop, dichtvouwen en garneren met wat vruchten.
Wie even geen kastanjeconfiture in huis heeft kan het flensje bijvoorbeeld ook bestrijken met vruchtenconfiture of gesmolten chocolade.

Voor de flensjes gebruik ik geen speciaal pannenkoekenmeel. Ik maak een beslag van;
200 gram bloem
1 groot ei
400 ml melk
1 mespuntje zout.
Klop dat alles goed door elkaar en je hebt genoeg beslag om zes flensjes te bakken.

27 juli 2007 007

Als garnering gebruikte ik Hollandse frambozen.
Gerrit Jan van Eetschrijven schreef deze week een artikel op zijn weblog over frambozen uit USA die bij AH in het schap lagen. Idioot natuurlijk, frambozen uit Amerika in te vliegen als ze hier overal volop te oogsten zijn. Net zo belachelijk als peultjes uit Egypte of boontjes uit Kenia. Ik probeer zoveel mogelijk om geen producten meer te kopen die van buiten Europa komen. Als je groenten en fruit eet van het seizoen is dat ook helemaal niet nodig. Gerrit Jan gaat AH in een mail uitleg vragen over het hoe en waarom van deze zinloze import. Ik ben heel benieuwd naar het antwoord van onze grootgrutter.
Ik kocht gisteren in ons dorp bij AH Hollandse frambozen, maar tot mijn verbazing lagen naast de doosjes met Hollandse óók doosjes met frambozen uit USA! Wat is dit voor een raar beleid van AH?
Ik ga vandaag toch maar eens vragen aan de filiaalleider van onze AH of hij weet welk beleid hier achter steekt.
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *