Spaghetti Vongole.

pasta vongole
Het Ministerie heeft een echte Sligro-kaart op naam van Het Ministerie van Eten en Drinken, en wij maken daar af en toe gebruik van. Niet omdat dat deze groothandel zo goedkoop is, nee, het gaat ons vooral om producten die we elders niet kunnen kopen. Zo ook de aanbiedingen van deze week; het mosselseizoen is nu echt op gang aan  het komen en de Sligro adverteert deze week met mosselen, maar ook andere tweekleppers als kokkels, palourdes, scheermessen en vongole. Ik zou vandaag een dagje in Veghel gaan werken om samen met collega Angela een begrotingsvoorstel te maken. Dat kwam dus prima uit ; Paul bracht mij vanmorgen met de auto naar Fontys Pabo Veghel en reed daarna naar de Sligro (eerste vestiging en ‘moederhuis’ van SLIppens GROothandel). Opdracht om wat van die lekkere schelpjes te kopen. Nou ja, stuur Paul om een boodschap en hij komt met 12 flessen wijn thuis…maar goed, ook met de schelpjes!
vongolePasta vongole dus vanavond, voor twee personen;

  • 500 gram vongole (gewicht met schelp)
  • olijfolie
  • 2 grote vleestomaten, even ontvellen en fijnsnijden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en daarna fijngesneden
  • een halve rode peper, zonder de zaadjes
  • scheut witte wijn (ik gebruikte een pinot blanc uit de Elzas)
  • peper en zout.

Timing is belangrijk bij dit voor de rest zo simpele gerecht. De schelpjes moeten niet te lang stoven, de spaghetti moet precies ‘al dente’ zijn.

Verwarmde olijfolie en smoor daarin ui en knoflook. Bak dan de stukjes tomaat even mee en blus af met de witte wijn. Laat de saus nu even inkoken en voeg peper en eventueel wat zout toe. De spaghetti kookt intussen en zou bijna klaar moeten zijn. Dan kunnen de schelpjes bij de saus gevoegd worden. Snel even om-en-om scheppen. Spaghetti afgieten en bij de saus met schelpjes voegen. Voorzichtig omscheppen en meteen opdienen.

Glas witte wijn erbij en natuurlijk: Espresso toe!

© ellen.

 

 

 

6 thoughts on “Spaghetti Vongole.

  1. Gefeliciteerd!!!!! Wat zijn jullie een “stelletje” positivo’s zeg. Al die problemen, veel kwijtgeraakt en er toch weer tegen aan gaan en helemaal iets nieuws bouwen! Geweldig! En denk er maar aan dat velen, ook al reageren we niet elke dag/keer, jullie site met plezier bekijken en dat jullie er mede voor zorg dragen dat we weer iets bijzonders op tafel hebben! Wens jullie alle succes, geluk en leifde van de wereld. Jullie zijn kanjers!

  2. Pffff, ik kreeg een paniekerig gevoel. Jullie zijn zo’n vast onderdeel van mijn leven geworden maar…..ik had het niet in de gaten totdat jullie niet te vinden waren. En ja hoor bij de zoveelste poging van op zoek naar vrienden……….weer gevonden. Ik ga weer genieten van jullie woorden en daden waar dan ook! Hartelijke groet, Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *