Paddenstoelenjacht…

één boleet!

We dachten we gaan eens even kijken of er al ergens iets te vinden is. En dan niet zo’n handjevol rodekoolzwammetjes of een paar verlepte boleten. Nee gewoon een mand vol Eekhoorntjesbrood, dat zochten we. Ik heb een paar weken geleden ergens een recept gelezen om paddenstoelen in te maken. Ik weet alleen niet meer waar… Er staat me iets bij van een Russische dame die herineringen ophaalde aan het eten in haar geboorteland.  Nou ja, tegen de tijd dat er goede paddenstoelen zijn zal ik het wel gevonden hebben!

De boleet op de foto was de enige die we tegenkwamen. Het is een neefje van het Eekhoorntjesbrood. Fysiek is deze soort de mindere, maar de smaak is prima. Dit exemplaar was evenwel “over de datum”, onbruikbaar dus.
Vanavond dus helaas geen pasta of risotto met eekhoorntjesbrood, nog even geduld!

© ellen

6 thoughts on “Paddenstoelenjacht…

 1. Fijn weer wat van jullie te horen. Bij mij is het nog steed huilen met de pet op met weblog. Mijn site is zichtbaar maar dat is ook alles, ik kan er verder niets mee, heel jammer en ik heb zoveel recepten om te posten. Wie weet vinden juliie mij terug bij weblog wie weet ergens anders. Groetjes Winny

 2. Hoera, blij dat jullie er weer zijn. Zo vaak het weblog gelezen, veel recepten uitgeprobeerd (of als inspiratie gebruikt). Ik hoop dat het “hele archief” weer beschikbaar komt. Er stonden nog een paar recepten op m’n verlanglijst om uit te gaan proberen :-).

 3. Goed dat jullie er weer zijn!
  Hier wel eekhoorntjesbrood gevonden en cantharellen.
  Lekker stoofpotje gemaakt van de cantharellen en het eekhoorntjesbrood
  gebakken in roomboter en met pepere en zout bestrooit gegeten, smullen!

 4. Zucht van verlichting, blijdschap en tevredenheid: men is er weer!
  Over het inmaken van paddenstoelen staan ook een paar goede recepten in het paddenstoelenkookboek van Carluccio.
  Ook in het boek “Paddestoel” (ja, toen nog zonder “n”) van Johnny Acton en Nick Sandler staan bruikbare tips voor het inleggen van paddenstoelen, het maken van een extract en het fabriceren van duxelles.
  Mocht je de versie van die Russische dame alsnog vinden: Gotow’te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *