Er was prachtige verse zeebaars op de markt en er is een geweldig aanbod aan gewone groene kropsla. Behalve in salades leent deze kropsla zich uitstekend als ‘inpakmateriaal’ .
Ik pakte de zeebaarzen vandaag in slabladeren. Een goede manier om ze in de oven tegen uitdrogen te beschermen!
Voor twee personen;
2 mooie verse zeebaarzen, schoongemaakt maar mèt kop en staart
Twee kroppen sla, alleen de buitenste grote bladeren
1 ui, fijngesnipperd
10 kleine verse zilveruitjes
een flinke bos peterselie, fijgehakt
1 1/2 glas witte wijn en dezelfde hoeveelheid visbouillon
boter om de ovenschaal mee in te vetten
zout, peper
een paar klontjes ijskoude boter om door de saus te kloppen
Was de slabladeren en blancheer ze even in kokend, gezouten water. Schep ze uit de pan en leg ze in ijskoud water. Dep de bladeren voorzichtig wat droog.
Spoel de vissen schoon en bestrooi de binnenkant met peper en zeezout. Vul met een mengsel van de gehakte ui en peterselie.
Vouw nu voorzichtig de slabladeren rondom de vissen zodat de romp helemaal bedekt is met slablad.
Vet een ovenschaal in met boter en leg de ingepakte vissen erop. Strooi er nog wat peper en zout over, leg een klontje boter op de vissen en schik de uitjes er omheen.
Giet dan de wijn erover en zet de schaal, afgedekt met alufolie 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Bedruip de vissen af en toe met wat bouillon.
Schep de vis dan voorzichtig op de borden en dek ze even af met folie.
Giet het vocht uit de schaal en laat dit even inkoken op een hoog vuur. Klop er een paar klontjes ijskoude boter door.
Dien de vissen op met de saus en gekookte aardappeltjes.
En espresso toe.
© ellen.