Parelhoen met zuurkool…

 

parelhoen 005

Escoffier schrijft dat je parelhoen net zo kunt bereiden als fazant, dus heb ik vandaag maar eens een parelhoen gestoofd op een bedje van zuurkool.
Wij zijn allebei heel tevreden over de smaak van parelhoen. Smaakt als de betere kip, een beetje wild misschien.

Ik maakte het parelhoen vandaag als volgt klaar;
1 parelhoen van ongeveer 1 kilo
boter
1 ons ontbijtspek in dunne plakjes
1 ui, fijngesneden
500 gram zuurkool
1 glas Riesling
1 kop bouillon
scheutje room
peper en zout

Bestrooi het hoen met peper en Zout en bind de plakjes spek op  de borst.
Verhit de boter en braad daarin het parelhoen rondom bruin. Voeg de ui toe en bak ze even mee.
Blus dan af met een glas Riesling en schik de zuurkool rondom de vogel. Voeg de bouillon toe en zet de pan met de deksel erop in een voorverwarmde oven op 175 graden. Laat zo 75 minuten stoven. Roer er na 60 minuten een scheutje room door.
Schik de zuurkool op een schaal en leg het hoen in het midden.
Wat aardappelpuree erbij een glas Riesling.
Espresso toe.
@ ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *