Het is een feestje om te koken nu er steeds vrienden en bekenden hun oogst komen aanbieden op Het Ministerie. Rijpe tomaten, sla, prei zo vers en mals, noten, appeltjes, het kan niet op allemaal!!
Paul schreef al over onze betrekkingen met Heer Skukhorzel. Vandaag aten we een heerlijke verse salade als voorgerecht. Met eieren en sla van Heer Skukhorzel.
Skukhorzelsalade:
mooie verse sla, flink wassen, drogen en in plukjes scheuren
2 super eitjes van eigen kip, of van een bevriende kip, hardgekookt
4 plakjes biologisch spek, even uitgebakken en op het laatst op de salade schikken
1/2 ui in flinterdunne plakjes gesneden
een paar olijven
1 oranje paprika, in dunne reepjes gesneden (ook al gekregen, van tomatenkweker Piet)
maak een dressing van:
2 lepels super olijfolie
1 koffielepel honingazijn
snuifje zout en peper
Schik sla, uiringen, spek, paprika, olijven op een mooie schaal. De dressing goed mengen en over de salade gieten.
Met een stukje knapperig brood erbij is dit een prachtig voorgerecht.
@ ellen.