Pikante mosselen…

 

mosselen 002

Na de salade aten we mosselen. Dit keer lekker pittig, met een pepertje en tomaat.

1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teen  Smokey Al knoflook, fijngehakt ( Hoera, de nieuwe oogst Smokey Al gerookte knoflook is vandaag gearriveerd!!! Later meer hierover)
1 rode peper, doormidden snijden, het zaad verwijderen en dan in fijne reepjes snijden
1 kleine wortel, in fijne blokjes gesneden
1 prei, in dunne ringen gesneden
een flinke pluk fijngesneden verse selderie, wat oregano, peper en wat zout
2 kleine rijpe tomaten, in blokjes gesneden
1 glas droge witte wijn.

Smoor alle groenten en kruiden in de olie even aan tot je een mooie ‘bodem’  hebt voor de mosselen.
Maak de mosselen schoon en controlleer ze. Gooi open exemplaren weg.

Voeg de mosselen bij de groenten, giet er een glas witte wijn over en laat snel aan de kook komen. Schud één keer om en laat de mosselen nog even, nèt tot aan de kook komen, tot de schelpen open zijn.

Dien de mosselpot dan snel op.
Eet er wat mooi brood en eventueel, zelfgemaakte, knoflookmayonaise bij.

In ieder geval espresso toe!
@ ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *