Green Zebra…

 

tomaat 005

De foto vond ik in het archief van het Ministerie. Helemaal vergeten er over te schrijven.Maar dat kan alsnog lezer, dat kan alsnog…

De groene schijfjes zijn gesneden van een tomaat. Green Zebra heet-ie. Het typische aan die tomaat is dat hij zowel van binnen als van buiten groen blijft, ook in super-rijpe staat. Hij komt uit de collectie van Piet.

De tomaat smaakt zoet en vol, met heel ver weg een vederlichte zurige ondertoon. Niet zurig van elende of onrijpheid, maar gewoon als extra smaak-eigenschap. De Green Zebra schijnt zich prima te lenen voor het vervaardigen van sauzen. Wij gebruikten hem rauw, als kleine salade.

Snijdt de tomaat in schijven. Drappeer er een paar ringen ui over en brokkel wat geitenkaas op het geheel. Een beetje peper en een snuifje zout. Bedruppel de schotel met de beste olie die je in huis hebt. Laat de salade even staan zodat de smaken zich wat naar elkaar kunnen voegen. Zo simpel is dat!

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *