Culinaria Rusland….

 

boek 016

Ik doe vandaag helemaal niets, lekker lui. De dag begon hier vrij somber, echt zo’n dag om eens fijn de hele dag te lezen en een beetje te lummelen.
Vorige week in Kleef (D) kocht ik een nieuw deel uit de Culinaria-reeks. Ik dacht dat de serie niet verder meer uitgebreid zou worden en ontdekte opeens dit nieuwe deel. Snel gekocht, want in Nederland had ik er nog helemaal niets van gezien of gehoord. Na enig zoeken vandaag zag ik dat het boek ook in Nederland uitgegeven wordt:
Titel: Culinaria Rusland
ISBN: 9783833140891
Uitgever: H.F. Ullmann
Verkoopprijs: € 15,00

Ik betaalde er in Duitsland één euro minder voor. Een koopje voor zo’n prachtig uitgevoerd boek.

Ik schreef al eerder over de culinaria reeks, het is en blijft een prachtige serie.
Dit deel over Rusland bevat de hoofdstukken: Rusland Oekraïne, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en tot slot een aanhangsel over de geschiedenis en taal van de verschillende landen, een receptenindex en een verklarende woordenlijst.
De opzet van deze Culinaria is net als de andere delen; een stukje geschiedenis, stad en platteland, productinformatie, volkse gebruiken enzovoorts. De foto’s hebben een iets andere sfeer dan de overige Culinaria-delen, een beetje wollig, “Oostblok van vroeger” sfeertje. Evengoed heel mooi!

Veel informatie over groenten; kool en bieten zoals te verwachten viel, maar ook pompoen, tomaten en paprika.
Alles wat ik altijd al wilde weten over Krimsekt en de druiventeelt in Georgië.
Veel recepten en informatie over zoetwatervis en het hoe-en-wat over kaviaar kan in dit boek niet natuurlijk ontbreken.
Bij de vleesgerechten veel lams- en schapenvlees en orgaanvlees, pasteien en stoofpotten; stevige kost dus.
Maar ook prachtige zoete pasteien, taarten en gebak met honing en amandelen.
Een prima boek om de winter door te komen!
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *