Karbonaden met cantharellen in roomsaus…

 

cantharellen met varkensvlees 004

We hebben alsmaar geen tijd om eens lekker te gaan wandelen en paddenstoelen te zoeken en het is nu toch echt de tijd voor deze herfstlekkernijen! Ik schreef het al, ik had vandaag een luie dag, beetje lezen, muziek luisteren, rondje met hond Max. Natuurlijk moesten er wel wat boodschappen gedaan worden een mens moet toch eten!
Zo kwam ik toch nog even bij de Lidl super in ons dorp en tot mijn genoegen werden er nog steeds cantharellen te koop aangeboden. Ik maakte er vanavond een mooie saus mee bij de varkenskarbonaden;

Voor 2 personen;
2 schouderkarbonaden, van een biologisch varken natuurlijk
klontje boter
scheutje witte wijn
250 ml room
1 sjalotje, fijngehakt
een paar reepjes spek
een flinke handvol versgehakte peterselie
peper en zout

Braad het vlees rondom bruin, blus het af met een scheutje witte wijn. Voeg de room toe en zet het op een laag vuurtje met de deksel op de pan. Laat het vlees zo ongeveer 45 minuten stoven.

Bak in een andere pan de sjalot met de stukjes spek even zachtjes aan en voeg de cantharellen toe. Bak ze zachtjes en roer om en om.

Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg de cantharellen bij de saus. Roer nog even goed om en voeg naar wens peper en zout toe en in ieder geval een flinke handvol gehakte peterselie.
Leg het vlees op de borden en schep er wat saus en cantharellen over.

Wij aten er aardappeltjes bij en gestoofde witlof.
En, natuurlijk, espresso toe!
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *