Linzensoep…

linzen en karbonaden 025

Je vindt ze lang niet altijd terug op ons web-log,. Onze soepen bedoel ik.
Terwijl het toch nog al eens gebeurt dat de restjes van een maaltijd de dag daarop verwerkt worden tot soep. Eenvoudig, smakelijk en voedzaam. We hebben er overigens een broertje aan dood om dingen weg te gooien.
Maar zoals het dan gaat, de aandacht gaat op de eerste plaats uit naar de hoofdmaaltijd. En dan is er verder altijd nog wel wat anders van grote importantie waarover geschreven dient te worden.
En, och arme, die heerlijke soep verdwijnt in onze maag en in de mist van de tijd. Vaak wordt er niet eens een foto van gemaakt. Zonde toch..

Van de linzenschotel die Ellen vandeweek maakte bleef nogal wat over. Uitstekend materiaal voor een stevige lunchsoep.
Ik gebruikte sterke runderbouillon uit de vriezer en vulde die aan met een halve liter water en een bouillonblok. Ik versneed een worteltje, hakte een teentje knoflook, een half bosje selderij en een pijpuitje. Dat ging samen met het restant linzen in de bouillon. Ik versneed twee forse Knackwürste, want HEMA’s glorie was even uitverkocht in het dorp. De knakworsten waren overigens licht gerookt en daardoor prima bruikbaar. Ik liet het geheel even trekken en mijn soep was klaar. We aten hem gisteren bij de avondmaaltijd (die verder bestond uit spaghetti met eenvoudige tomatensaus). Wat er nu nog over is dient zo meteen als lunch.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *