Biefstuk en puree van broccoli…

 

biefstuk en brocolli 018

Een eenvoudige maaltijd vandaag; eten voor alle seizoenen, snel klaar en toch vers en gezond!
De laatste aardappeltjes uit Florenville heb ik geschild en even gekookt. Daarna gebakken in wat olijfolie. Dit is een prima soort aardappelen om te bakken.
Het wordt tijd dat we weer een weekendje naar Luxemburg gaan dan doen we beslist  Florenville aan om nog een paar kilo van deze heerlijke aardappeltjes te kopen. Heb je geen Plates de Florenville, dan zou je ook Roseval of Opperdoezer Ronde kunnen nemen.

Erbij broccoli, zo’n groente die overal bij smaakt en ( gunstig voor de foodmiles) meestal ook nog gewoon uit Nederland komt Je kunt ze wokken, salades van maken of  combineren met andere groenten.

Onderzoek heeft aangetoond dat Broccoli Alzheimer zou kunnen tegengaan (dezelfde werking zou kunnen hebben als anti-alzheimer medicatie).

100 gram verse broccoli bevat bovendien nog eens:
100 gram verse broccoli bevat:140 kj, 3 g koolhydraten, 2 g eiwit, 65 mg calcium, 0,8 mg ijzer, 70 mg vitamine C, 0,06 mg vitamine B1,  0,13 mg vitamine B2, 0,12 mg caroteen. Aldus wikipedia.

biefstuk en brocolli 011

Wij aten vanavond broccolipuree;
Voor twee personen 500 gram broccoli, de stronkjes klein snijden en de rest in roosjes verdelen. Even snel koken in water met wat zout. De broccoli goed afgieten en pureren met de staafmixer.
Meng er dan een klein bekertje crème fraîche door en bestrooi met wat vers geraspte nootmuskaat.

Een prima combinatie met een biefstukje en gebakken aardappeltjes.

Een stukje kaas toe.
En, natuurlijk, espresso.
© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *