Zondagse soep met een Italiaans tintje…

 

soep en prosjki 009

Soep, ik maak iedere week zeker één pan, maar vergeet er altijd over te schrijven. Gisteren maakte ik gewoon bouillon van een runderschenkel zoals ik vaak doe. De schenkel opzetten met koud water en langzaam aan de kook brengen. Even afschuimen en dan  laurierblad,  een paar peperkorrels, tijm,  selderij, peterselie, en 1 ui toevoegen. De bouillon heel langzaam laten trekken. Ik reken zeker 4 uur. Dan het vlees uit de pan halen en in kleine stukjes snijden. Kluif en drelletjes zijn voor hond Max. De bouillon even zeven en de rest van het vlees weer in de bouillon. Je kunt er dan wat versgesneden groenten in doen, bijvoorbeeld prei, worteltjes, erwtjes, boontjes, champignons enzovoorts. Verder op smaak maken met peterselie, peper en zout.
Wij hadden vandaag zin in soep met sliertjes. Ik gebruikte een beetje heel fijne spaghetti.

Ik maakte van een paar sneden oud wit brood een knapperige vulling;
2 sneden wittebrood
2 gedroogde tomaatjes op olie
1 teentje knoflook
wat Parmezaanse kaas
Plet de knoflook en hak ze daarna heel fijn. Hak de tomaatjes fijn, voeg een beetje olijfolie toe en prak alles even goed door elkaar. Smeer dat op de boterhammen, strooi er wat Parmezaanse kaas over en leg ze even onder de hete gril of bak ze in de koekenpan.
Schep de hete soep op de borden en leg er een halve boterham op.

Een mooie zondagse lunch voor een druilerige dag.
Espresso toe.
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *