Eetlezen… met linzen en lamsvlees.

 

lamskarbonaadjes en linzen 005

Paul gaat onverwacht een nachtje eerder de wacht in; er zijn collega’s ziek. Dat brengt onze plannen een beetje in de war. Er stond voor vanavond konijn met Rodenbach op het menu, maar dat bewaren we maar voor morgen. Een snelle maaltijd voor mij, Paul gaat even “in voren slapen”.
Soms ook heel lekker, alleen eten. Ik was net helemaal “in” een mooi boek. Zonder gezelschap aan tafel lees ik dan gewoon door. Ik weet het, geen manieren, niet genoeg aandacht voor het eten enzovoorts. Maar soms kan ik het niet laten…eetlezen.

Gewoon een simpel bordje, wat linzen uit blik. Even goed uit laten lekken.
Een paar stukjes ham of spek en een bosuitje, fijngesneden, in een lepeltje olijfolie even smoren.
Linzen erbij en verwarmen.
Intussen hond Max eten gegeven en een paar lamskarbonaadjes onder de gril.
Maaltijd compleet!
Dan weer naar mijn boek, niemand die er zich mee bemoeit, lekker doorlezen en eten. Heerlijk!!!

Wat ik lees? Wibke Bruhns; “Het land van mijn vader, Geschiedenis van een Duitse familie”.
Arbeiderspers, Amsterdam 2005.
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *