Geitenkaasje in druivenblad

27 jun. 2011
geitenkaasje in druivenblad

Wij brachten vandaag een bezoek aan het Museum Het Domein in Sittard, daar loopt op dit moment een tentoonstelling van de fotograaf Roger Ballen (indrukwekkend, bijna beangstigend, moet je gaan zien). We hadden eigenlijk gepland om na het bezoek aan de tentoonstelling een hapje te gaan eten in Sittard, maar ik voelde me niet tip-top en dan vind ik het niet prettig om in een restaurant te gaan eten. We besloten om thuis maar wat groenten en vlees te grillen, mooi glas wijn erbij en een kaasje toe.

Nee, wij hebben geen Weber, wij grillen gewoon op een simpel gietijzeren potje. Dat werkt prima, als je er maar de juiste ingredi├źnten op legt. Een paar lamskarbonaadjes, een aubergine in plakjes gesneden een paar mooie tomaten, een sjalot en een paar stukjes paprika.

En toe, een goed kaasje, een paar bladeren van onze overdadig groeiende druivenstruiken…Het moeilijkste is het perfect vouwen van het blad om het tere kaasje.(Ik gebruikte per blad een half geitenkaasje, gemaakt van rauwe geitenkaas: Rocamadour)

geitenkaasje in druivenblad

Het eerste blad zorgvuldig dichtvouwen

geitenkaasje in druivenblad

Met het tweede blad ‘dicht’ je alle nog open plekjes. Ware vouwkunst is nu gewenst. Maak een klein gaatje in het tweede blad, vouw de steel door het gaatje. Pakketje gesloten! Laat het pakje even garen op een matig warm vuurtje…

geitenkaasje in druivenblad

serveer het pakje op een bordje. Pel de buitenste laag druivenblad eraf

geitenkaasje in druivenblad

Pel het tweede blad open en geniet…

geitenkaasje in druivenblad

Eet de kaas op met een lepeltje of schraap de kaas op met een mooi stuk brood. Je kunt het binnenste blad eten (mits je onbespoten druivenblad gebruikt hebt natuurlijk). Lekker!

Kopje espresso toe!

┬ę ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *