Kerstmenu 2007 de lijstjes…

 
plenair overleg kerstmenu 2007 005

Wij maken het ons dit jaar gewoon eens extra moeilijk met de Kerstdagen. Wij eten uit huis! En wij koken ook uit huis! Ik schreef er gisteren al over; wij koken en eten dit jaar met 20 mensen in het nieuwe huis van De Jongste Bediende en Marleen. Het huis is al bijna klaar, nog niet helemaal maar dat is niet erg. Het is warm, het fornuis met oven zijn al uitgeprobeerd, de vaatwasser werkt en er is rondom het huis meer dan voldoende ruimte om te koelen, kinderen te vermaken, hondjes te laten rennen en ga zo maar door. Binnen ruimen we nog wat op en richten het nieuwe huis dan in met onder andere de oude stoelen die we kregen van het Café aan de Overkant.
Allemaal leuk, maar er moet ook wel gegeten worden…

Vandaag dus een serieuze vergadering, een plenair overleg. Marleen maakte, dat is per slot haar vak, een agenda, compleet met inbrengpunten, opmerkingen vooraf, wie wat moet doen, en tot slot een echte actiepuntenlijst.
Ik schreef gisteren ook al dat ik een paar lijstjes ga maken, maar déze lijsten waren een wonder van vernuft. Vijf jaar Academische scholing in de Hogere Marketingcommunicatie komt er zo wel even uit!
Zo’n lijst had ik nog nooit gezien, laat staan, gemaakt!

Het wordt een hoop werk allemaal dat zie ik wel; een strak verhuisplan van snijplanken, tafelzilver en wijnglazen, pannen en borden en…. ik kijk wel op het actieplan voor de rest!

Intussen heeft de plenaire vergadering vanavond besloten dat het dessert Tiramisu gaat worden!!!
Met heel veel dank aan de webloglezers die ons deze tip gaven. Een echt goed idee, daar waren we het allemaal over eens.

Ik ga eens her en der zoeken naar een recept voor Tiramisu voor 20 personen en als ik het niet kan vinden dan wordt het toch wel iets moois: “Tiramisu Sientje van Loon”! Verslag van deze enorme Tiramisu volgt natuurlijk hier op dit weblog.

In verband met de vergadering vanavond hebben we maar snel een pizza gehaald. Er is hier vandaag dus geen nieuws te lezen over lekker eten. Oude artikelen zijn er genoeg, raadpleeg de zoekmachine of zoek op categorieën en je vind de meest prachtige gerechten.

Natuurlijk dronken we wel een kopje espresso na de pizza!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *