Vader Abt en St-Feuillien…

 

PEERTJES 002

Ik vertelde al eens van die herberg in de buurt van het Vlaamse plaatsje As. Ze schonken daar een keur aan bieren. Het meeste uiteraard uit de fles, maar toch ook een niet onbelangrijk aantal kwam uit de fust. Daaronder het hierboven getoonde kerstbier van de brouwerij St-Feuillien uit Le Roeulx. Een mooi, stevig bier. Wat caramelachtig, niet te zoet smaakte het, met een heel bijzondere geur van iets wat we niet thuis konden brengen. Iets kruidigs, of nee, eerder een specerij.

Het is een goede gewoonte om in de winter een speciaalbier bier te brouwen. Engelsen doen het, maar zeker ook onze Zuiderburen. Overal vind je Kerstbier in de schappen van super en slijter. En daar zitten waarlijk juweeltjes tussen. Ik kom er nog op terug…

Ik wijs je dan meteen maar op een nieuwe link, onder het kopje Wijn, bier en spirituali├źn, in de linkercolom van het web-log. Het heet Vader Abt en door daarop te klikken met de muis kom je op een site die geheel gaat over Trappisten-bieren. De moeite van het lezen waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *