Rosbief…

 

rosbief

Gisteren aten we rosbief. Bij de slager lag een mooi bol stukje van ongeveer 500 gram. Een beetje veel voor ons twee, maar een kleiner stuk kun je bijna niet braden. Wij eten het restant gewoon de volgende dag koud bij de boterham.
Je kunt zo’n stukje vlees heel eenvoudig braden. Zorg wel dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat klaarmaken.
Smeer het vlees in met grofgemalen peper en bak het in geklaarde boter snel aan alle kanten bruin.
Ik laat het daarna in de oven op 160 graden nog 40 minuten doorgaren. Als je het vlees minder rosé wilt gewoon wat langer in de oven.
Voor het aansnijden zeker 10 minuten laten rusten.

rosbief en salade 010
Wij aten er gegratineerde aardappeltjes en een salade bij. De aardappels bijna gaarkoken. Afgieten en in een ovenschaal schikken. Giet er een room over en flink wat geraspte oude kaas. Zet de aardappels gelijk met het vlees in de oven.

rosbief en salade 006

Salade van boontjes, groene haricots uit een blikje, met rode ui, tomaat, hardgekookt ei en kappertjes (de kappertjes even laten ontzouten). Een dressing van olijfolie, wittewijnazijn, wat mosterd, peper en zout.

En natuurlijk espresso toe!
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *