Paradijs op aarde…

 

bourgogne 011

Het loopt al weer aardig naar het eind van mijn vrije week.
Ik heb me tamelijk onttrokken aan de notoire huishoudelijke diensten. In veler ogen zal ik mijn week hebben verlummeld, maar ik zie dat anders.
Via Umberto Eco hield ik me weer eens bezig met kunstbeschouwing. Verder zag ik een aantal films, ik speelde eindeloos muziek op de gerenoveerde stereo-installatie en ik heb gelezen. Een vuistdikke roman van Anne Cuneo, twee jaargangen dagboekaantekeningen van Jan Wolkers en eindelijk de eerste hoofdstukken van “Het land van mijn vader, geschiedenis van een Duitse familie.” van Wibke Bruhns. Fantastisch boek!
Enfin, je ziet het, in mijn eentje hield ik de broodnodige cultuurconsumptie van ons dorp aardig op peil.
En ik heb gekookt. Een zuurkoolschoteltje en karbonaadjes in bier gestoofd Voor vandaag staat er een stoofschotel van restjesvlees op het programma.

Gisteren kwam er niets van koken. We maakten gebruik van de diensten van Chinees-Japans restaurant Paradijs in de buurgemeente Beek en Donk. We komen daar met regelmaat al jaren. En altijd eten we hetzelfde: Pekingeend met pruimensaus. En altijd is de kwaliteit prima.
Een halve eend (zonder pootje) per persoon, knapperige groentjes erbij en rijst of mie naar keuze. Twee glazen heel behoorlijke witte wijn en een kopje espresso toe. We betaalden € 25,- per persoon.
Een aanrader.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *