Stoofpot van restjes…

 

stoofpotje 004

Je kent het waarschijnlijk wel. Je koopt lamskarbonaatjes en het blijken er nét twee te veel. Die gaan dan maar in de vrieskast, je gebruikt ze volgende keer wel. En dat mooie stuk rundsvlees is twee centimeter te dik. Je snijdt het op maat en wat er over blijft verdwijnt ook in de diepvries. En zo verder en zo voort. Op den duur liggen er dan allerlei restjes te wachten op…, ja waarop?
Vandaag besloot ik een stoofpot te maken van al die los slingerende restanten. Varken, rund en lam, allemaal stukjes. Er lagen ook nog een paar worsten en wat ribbetjes. Ik gebruikte het allemaal.

In een grote stoofpan fruitte ik twee forse uien en wat tenen knoflook. In de tussentijd  bakte ik in gedeelten het in blokken gesneden vlees, iedere keer zoveel als mogelijk was. Toen het vlees dicht geschroeid was voegde ik het bij de uien. Twee eetlepels milde paprikapoeder gingen erover, dat mocht even meebakken. Vervolgens deed ik er een verse rode peper bij, een verse paprika. Zout naar behoeven. Voorts een flinke soeplepel bouillon en een glas rode wijn.   
Even later vond ik in de koelkast nog wat stengels selderij en een wortel. Die konden mooi meestoven.
Het vlees deed er twee uren over en toen was het klaar.

We aten er broccoli bij en gebakken aardappeltjes.
Een glas Bordeaux was niet helemaal de juiste keuze, de espresso daarna wél.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *