Naaiatelier “Witte Brug”…

 

pekskes... 020

We hadden een rustige avond gepland op het Ministerie. Lekker eten, dan een aflevering kijken van Tatort, uit Köln, met als thema: Carnaval. Commisaris Freddie Schenk is verkleed als cowboy en tussen de feestelijkheden wordt er en pasant een moord opgelost, zag ik in een aankondiging. Mijn vooruitziende blik gebood me om ‘s ochtends toch maar vast de video te programeren, en dat was maar goed ook, want ‘s avonds kwam het er niet meer van om nog te kijken. Er moest gewerkt worden…

De carnavalskostuums op het Bollywoodthema beginnen vorm te krijgen. De patronen zijn gesneden, de accessoires aangekocht. En op zondag moest er genaaid worden. Maar liefst met vier machines. In een ander deel van het huis werd geknipt en gesneden, gepast en hersteld. Een lichte onderschatting van de hoeveelheid werk maakte dat er tot laat in de avond werd doorgewerkt. Niks koken, niks Tatort. Maar goed, ik geef het toe, het wordt dan ook wat! Morgen weer een “gewone” maaltijd.

pekskes... 015    pekskes... 002

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *