Ed van de Wijnerij schreef over Nonnevotten, een Limburgs carnavalsgebak. Dat leek me wel iets voor een verloren uurtje deze middag. Ook het kookprogramma van de WDR besteedde gisteren een aflevering aan carnavalsgebak. In grote lijnen kwamen de Limburgse en Rijnlandse recepten aardig met elkaar overeen.
Ik nam het recept gewoon zo over uit het artikel van Ed. Hij beschrijft ook de achtergrond van het gebak.
Ik frituurde de nonnevotten in wat arachideolie in de wok.
Een deel bakte ik vervolgens naar Rijnlandse aard, met abrikozenconfituur.
De Keizer van Monera kwam binnen gemopperd. Hij is snotverkouden en ziet zijn deelname aan de Grote Optocht van zondag in het gedrang komen. Hij had een liter kamillethee gedronken, het hielp verdomme niet…
“Neem maar een alcoholische versnapering”, opperde Ellen, “daar wordt je minder sjacherijnig van…”.
Enfin, na drie nonnenvotten en een abrikozengebakje en een mooi glas muscaatwijn klaarde het gemoed van de Keizer aanmerkelijk op.
Hij vond het gebak lekker, wij ook.
© ellen-paul