Paul schreef al over de zeewolf, vandaag het recept. Niet speciaal een recept voor zeewolf, je kunt voor deze ovenschotel verschillende soorten vis gebruiken. Eigenlijk is zeewolf misschien zelfs te fijn van smaak voor de nogal pittige saus die ik maakte, maar wij hadden zin in pittig gisteren. Veel peper was de wens dus maakte ik een tomatensaus met veel rode chilipeper.
Ik vries vis meestal in in porties voor twee en porties voor vier personen. Paul haalde een portie voor vier uit de diepvries. Een beetje veel voor twee dus, niet erg, het restant is de volgende dag prima als lunch te gebruiken.
Voor vier personen;
800 gram gefileerde vis
1 blik tomatenblokjes
1 ui, 3 teentjes knoflook
1 wortel, 1 kleine prei, 1 flinke chilipeper
oregano, en wat verse basilicum
zout
olijfolie
een paar olijven
een paar schijfjes limoen
een scheut droge witte wijn.
Alle groenten heel fijn snijden.
Bak ui en knoflook zachtjes aan in de olie en voeg de rest van de groenten en de tomaten toe. Laat het geheel even smoren en doe er een scheutje witte wijn bij en wat zout.
Giet een deel van de saus in een ovenschaal, leg daarop de vis en giet de rest van de saus erover.
Strooi er wat olijven over en de schijfjes limoen.
Zet de ovenschotel zo ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Wij aten er wat korte pasta bij.
En espresso toe.
© ellen.