Mosselen!

mosselen 011
Ik heb het druk deze dagen. Er moet van alles, ik wil van alles, en er bleef even weinig tijd over voor het weblog. Er bleef zelfs weinig tijd over voor het bedenken én klaarmaken van ons avondeten. Stom, want in de tijd die het neemt om bijvoorbeeld een pizza te halen, maak je zelf al snel een simpele pastamaaltijd….
Na een paar dagen hap-snap-eten hebben wij er dan ook weer schoon genoeg van. Vandaag moest er dus maar weer eens degelijke-snel-klaar-Nederlandse-kost-uit-eigen-keuken op tafel komen!

Mosselen, we waren het door de drukte bijna vergeten maar het is nog steeds mosseltijd. Onze eigen, van dichtbij aangevoerde mosselen smaken nog prima, zijn snel klaar te maken en het is, voor ons tenminste, altijd een beetje feest als we mosselen eten.
Gewoon uit de eigen schelp gegeten smaken ze ons het best. Met wat groenten, ook heel gewoon van dichtbij; prei, knolselderij, een uitje, een winterwortel of een combinatie van deze groenten. En dan natuurlijk een schepeigengemaakte mayonaise met een teen knoflook erdoor, dat hoort er echt bij. Soms ook nog een paar zelfgebakken frietjes. Een mooi glas wijn erbij en je hebt een prachtige maaltijd..
Dit alles maak je in hooguit 15 minuten! Een magnetron doet er waarschijnlijk langer over om een complete maaltijd te verwarmen?!?

Ik snijd de groenten altijd vrij klein en smoor ze even aan in een forse klont boter. Daarna voeg ik de schoongemaakte mosselen toe. Een flinke draai uit de pepermolen en een forse scheut droge witte wijn erover, deksel erop en even de kook erover laten komen. Een keer voorzichtig omschudden, nog héél even doorkoken, en klaar zijn je mosselen!
Laat ze vooral niet te lang doorkoken, dan worden ze taai.

Wij dronken natuurlijk een kopje espresso toe!
Geen kaas vandaag, vergeten uit de koelkast te halen. Jammer, want er ligt nog en prachtig stuk Morbier te wachten! Dat is voor morgen.
© ellen

Ach, dan nog maar een afther-diner-foto; ik vind dit één van de mooiste soorten afval die we zoal  produceren in ons huishouden…

mosselen 018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *