Coeur de boeuf, tomatensalade met een geitenkaasje…

Coeur de boeuf met een geitenkaasje

Ik beloofde gisteren simpel en gezond eten voor op de camping, dit is
bijvoorbeeld zo’n eenvoudig gerecht. Onder alle omstandigheden klaar te maken.
Gezond en smakelijk. Stilt de eerste honger na een grote wandeling.

Ik ga ervan uit dat je niet in Nederland verblijft maar in een mooi zonnig
oord, met een gezellige weekmarkt in het stadje bij de camping of een goede
supermarkt in de buurt. Koop dan een paar van die heerlijke sappige zongerijpte
tomaten. Bijvoorbeeld deze Coeur de Boeuf, een hele lekkere tomaat met een
beetje lomp uiterlijk. Soms zelfs nog groen van buiten. Het bijzondere van deze
tomaten is dat ze van binnen naar buiten rijpen. Een groene buitenkant wil dus
niet zeggen dat ze niet rijp zijn!
Koop ook twee van die geitenkaasjes met
een reepje spek eromheen.
Snijd de tomaten in dunne plakken.
Bak de
kaasjes even lichtbruin in een kleine koekenpan.
Schik de tomatenplakken op
een bord. Leg de kaasjes erop. Een paar druppels olijfolie, wat peper en zout
erover, en klaar!

(Als je een paar dagen ergens verblijft kun je zelfs zo’n plantje basilicum
in een pot kopen, daarvan wat stukjes afscheuren en bij de salade voegen. Zo’n
plantje gaat dagen mee. Wel af en toe een beetje water geven. Staat nog leuk
voor je tent ook en verdrijft ongewenste luchtjes).

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *