Pörkölt van rundvlees

pörkölt van rundsvlees

Ik ben nu al weer een paar dagen thuis maar ik kan nog steeds mijn draai niet goed vinden; het huis lijkt zo groot vergeleken bij de caravan. En wat is onze keuken toch super! Bijna alles wat een graag-kokend-mens zich kan wensen is aanwezig! Ook de caravan is voorzien van alle benodigdheden om een goeie maaltijd klaar te maken; een paar degelijke messen, grote en kleine pannen, schalen en borden, glazen in overvloed… Het enige wat ik daar altijd erg mis is mijn oven. Ik had me dan ook voorgenomen om meteen als ik thuiskwam iets in die oven te maken…

Het komt er maar niet van want ik mis ook een beetje het overdadige aanbod in de Super-supermarché. Daar was zoveel moois te koop om prachtige ovenschotels mee te maken, zoveel geweldige producten. Inspiratie genoeg! En dat mis ik nu een beetje. We moeten gewoon weer terug naar ‘alledag’, gewoon sucadelapjes. Nou ja, gewoon? Toch ook heel mooi vlees om te stoven op een herfstige zomerdag…

Ik maakte pörkölt, geen goulasch, dat is soep!

pörkölt voor vier personen (of twee dagen voor twee personen)

 • 1 kilo rundersucade in blokken gesneden
 • 2 grote uien, in kleine stukjes gesneden
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 3 tenen knoflook, geplet en fijngehakt
 • 1 eetlepel paprikapoeder (edelsüs)
 • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
 • 1 theeleple komijnzaadjes
 • 1 theelepel oregano
 • 1 laurierblad
 • een kop bouillon
 • zout en peper

Verhit de olijolie en bak daarin de uien met de knoflook zachtjes lichtbruin. Schep ze uit de pan en bak dan het vlees in dezelfde pan rondom bruin. Doe de uien er weer bij en voeg de paprikapulp toe en alle kruiden. Bak alles nog even en roer goed om en om. Voeg de bouillon toe en laat het vlees zo ongeveer 2 1/2 uur zachtjes stoven. Voeg zo nodig af en toe wat bouillon toe. Het moet een mooie smeuige stoofpot worden.

Wij aten er gekookte nieuwe aardappelen bij en Dutchman’s Coleslaw.

Kopje espresso toe natuurlijk en Rick Stein (maar daarover later meer)

Morgen maar iets uit de oven. Ik heb lekkeren appelen gekregen uit de boomgaard van Marleen…

© ellen.

One thought on “Pörkölt van rundvlees

 1. u heeft het in u recept in de porkolt over paprikapulp,wat bedoelt u daarmee,want ik lees er niks over terug bij de ingredienten mvg william ps bedankt voor u mooie side

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *