De zonnenbloemen van Marion

zonnebloemen van marion

Ik zag het stalletje de afgelopen dagen niet meer staan, maar dat kan aan mij liggen, ik slaap overdag. In de weken daarvoor was het er in ieder geval wel. Aan de Kapelaanstraat in het centrum van ons dorp. Een piepklein kraampje, met daarin twee bakken zonnebloemen en een geldkistje. En een tekst erbij die verzocht om in ruil voor drie euro een bos van het vlammend goud mee te nemen. Het geldkistje zat wel verankerd aan een houten stellage, dat wel. (Ik heb er natuurlijk even aan gevoeld.)

Versgeneden bloemen uit de hof van de broer van Marion (geloof ik). Ze stonden lang en ze stonden mooi. Zomaar langs de kant van de weg kocht ik ze. Zelfbediening… Mooi toch, dat zoiets nog kan in ons dorp!

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *