Guazetto di pesce e fagioli…

Guazetto di pesce e fagioli…
Het woord guazzetto vertalen valt me niet mee, ik kan er geen Nederlands woord voor vinden. Wat Italianen bedoelen met het woord is een sausachtige vloeistof waarin vlees, dan wel vis wordt gegaard. De basis van de saus is doorgaans tomaat en bouillon. Ik maakte op die manier gisteravond snoekbaars klaar. Met de hoeveelheden zoals ik ze geef bereid je het gerecht voor 3 personen.

 • 500 gram visfilet,
 • 2 tenen knoflook,
 • 1/4 theelepel chilivlokken,
 • 400 gram kerstomaatjes, gehalveerd,
 • 250 ml. witte wijn,
 • 250 gram cannellinibonen (uit blik, gespoeld en uitgelekt),
 • olijfolie,
 • handvol gehakte peterselie,
 • peper en zout.

Verhit de olie in een stevige pan. Laat de gesnipperde knoflooktenen op een matig vuur glazig worden. Doe de chilivlokken, de gehalveerde kerstomaatjes en de witte wijn erbij en laat het geheel zachtjes een klein kwartier pruttelen. Voeg nu de bonen toe en de peterselie en laat die op een zacht vuurtje een minuut of vijf meegaan. Maak de saus af met peper en zout.

Leg dan de visstukken op de saus en sluit de pan af met het deksel. Afhankelijk van de dikte van de filets moet de vis 10 à 15 minuten garen.

Serveer de vis, samen met de tomaten/bonensaus in een diep bord. Goed brood erbij maakt het gerecht compleet. Het gaat snel, is eenvoudig en geeft een superresultaat.

© paul

3 thoughts on “Guazetto di pesce e fagioli…

 1. Jullie hebben dit recept al eerder gepubliceerd; waar ik verder niets mee bedoel. Kan voorkomen; ik heb in het verleden weleens een boek gekocht dat ik al in mijn huisbibliotheek had -:)
  In ieder geval hebben jullie mij met dit gerecht verblijdt; het is een van mijn lievelingsrecepten geworden. Ook heb ik dit in het verleden doorgestuurd naar anderen (voor wie het blijkbaar ook een verrijking was).
  Ik doe een paar dingen anders:
  -De peterselie-stelen hak ik fijn en gebruik als de peterselie in jullie gerecht (tip geleerd van Jamie O.) De fijngehakte peterselie-bladeren voeg ik ca. de laatste minuut toe.
  – De vis bereid ik zelf korter, natuurlijk afhankelijk van de dikte: een filet 9-10 min. schat ik. Dat is even kijken.
  Nog steeds bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *