De eerste asperges!!!

de eerste asperges van dit jaar

Eindelijk asperges! De één kijkt uit naar de eerste aardbeien van Nederlandse grond, de ander is verzot op de eerste rabarber, wij wachten ieder jaar met smart op de eerste asperges. Dit jaar moesten we wat langer wachten dan andere jaren, het seizoen start, dankzij de strenge winter, laat. Maar vandaag waren ze er eindelijk; asperges, gewoon uit ons eigen dorp.

Wij kopen onze asperges al jarenlang bij de Familie van Dinter zij hebben een mooie site gemaakt met allerlei wetenswaardigheden over de asperges. Een bezoekje waard!

Voor ons was het vandaag gewoon simpel smullen, geen ingewikkelde recepten. Gewoon asperges; goed geschild, gekookt, een hardgekookt eitje en een plakje goede ham erbij en dan een flinke lepel gesmolten boter erover… De meest pure manier om deze prachtige groente te eten! Later in het seizoen gaan we wel allerlei varianten bedenken, nu nog niet, nu is het nog even puur genieten…

Stukje kaas toe, en natuurlijk een kopje espresso.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *