kalfslever mer balsamico en salie

Een nieuwe poging vandaag om via de draadloze verbinding van de camping een stukje te publiceren. Ik dacht het me vandaag wat gemakkelijker te maken en wat dichter bij de bron te kruipen. Ik zit nu dus niet in, of bij onze caravan, maar in het caf’e, direct bij de draadloze verbinding. Hoe dit alles werkt weet ik niet, maar ik dacht als ik er maar dicht genoeg bij kruip zal het wel lukken! Het tegendeel is waar; zeer zwakke signaalsterkte geeft mijn apparaat aan! Bovendien stroomt het cafe nu vol met late gasten. Werken in een beetje herrie thuis lukt me nog wel, maar nu krijg ik ook last van taalverwarring. Mensen vragen me in het Duits/Luxemburgs hoe het gaat en ik typ in het Nederlands verder…/Dat gaat maar even goed, dat is heel schlim…

Het was een mooie dag vandaag, We stonden vroeg op, vroeg ontbijt. Een rondje met Hond Max om het kasteel en de kerk (volgorde is hier net andersom) en daarna lekker lezen met nog een forse pot koffie met een stuk chocolade. Zo rond een uur kregen we trek in iets hartigs en ik besloot een lunch te maken met de kalfslever die ik gisteren kocht. Een kalf van onbesproken gedrag natuurlijk. Mooie fijne lapjes lever, keurig uitgebeend, alle ongerechtigheden verwijderd.

Ik zocht een recept in een van de kookboeken die ik meegesleept heb en vond iets moois bij Giorgio Locatelli. Natuurlijk waren net niet alle ingredienten in huis en werd het iets anders…maar wel lekker! Aan te bevelen voor een lunch op een mooie zomerse dag;

  • Voor twee personen;
  • twee mooi lapjes kalflever, even door wat bloem halen en overtollige bloem afschuddden
  • wat geklaarde boter om in te bakken
  • een ui in fijne ringen gesneden
  • een handevol spekjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • een theelepel honing
  • eventueel wat bouillon
  • 6 blaadjes salie
  • peper en zout

Verhit de boter en bak daarin de lever aan beide kanten goudbruin. Voeg de uien en de spekjes erbij en bak ze ook mooi bruin. Haal, afhankelijk van de dikte van het vlees, de lever na ongeveer vijf minuten uit de pan en houd ze warm onder folie.

Meng de balsamicoazijn met de uien en spekjes en laat even zachtjes pruttelen. Doe de salie erbij en voeg eventueel wat honing toe als je de saus wat zoeter wilt. Laat de saus nog even doorpruttelen, voeg dan de lever bij de saus en dien snel op. Serveren met een stuk vers stokbrood, schijfje citroen, wat peper en zout.

Stukje kaas toe en een kopje espresso!

(de discussies om mij heen zijn nu zo heftig dat ik maar snel een eind maak aan dit stukje. Bitte Mari, nog ein Champus!)

ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *