Donderdagmarkt in Arlon…

 septfontaines hemelvaart 2009

Arlon (de schoone stad Aarlen) is hoofdstad van Belgisch Luxemburg. Je rijdt er doorgaans hard langs af en laat de stad dan letterlijk links liggen op weg naar Warme Zuiden.

Het is geen grote stad, beslist niet. Maar ze heeft grandeur. Het verzorgingsgebied van de stad is fors, zodat de voorzieningen verre de verwachtingen overtreffen. Voor Nederlanders doet de stad al heel Frans aan.

Ben je in de buurt op donderdag, dan moet ik je toch dringend aanraden even een autostop te maken. Donderdag is namelijk marktdag. Je vindt er dan produkten uit de omgeving, de Gaume, maar ook allerlei lekkers uit de Waalse Ardennen. Franse kooplui vind je er bij de vleet. Uit Bretagne, uit de Elzas, uit Lotharingen, uit de Comté. En dan die hammen uit Corsica, die hammen….

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *