Pasta met kip en tomatensaus…

pasta met kip en tomatensaus

Ik weet niet hoe het in de rest van Nederland is, maar hier was het vandaag heel warm. Niet zo’n weer om ingewikkelde gerechten uit te gaan proberen, wel iets voor een snelle pastamaaltijd. Ik had nog biologische kipfilets. Een blik tomaten, een ui en wat verse knoflook, een pepertje en flink wat basilicum om het geheel wat zomerse pit te geven…

De ui aanbakken in wat olijfolie, twee teentjes knoflook erbij en even meebakken. Dan de tomaten toevoegen en het pepertje (in stukjes gesneden). Deze saus even zachtjes wat in laten dikken met een kneepje tomatenpuree. De kip in kleine stukjes snijden en in een koekenpan even snel in wat olie bruin bakken. De stukjes kip uit de pan scheppen en bij de tomatensaus voegen. Strooi met gulle hand verse basilicum over de saus en laat nog even doorpruttelen. Intussen de pasta koken, afgieten en bij de saus voegen. Goed omscheppen en meteen opdienen.

Espresso toe met een stukje bessentaart.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *