Super simpele pasta voor ingewikkelde dagen…

simpele pasta

Op de eerste plaats:dank voor alle goede wensen! Het gaat nog niet echt beter maar ik kan in ieder geval weer scheef op een stoel hangen, rechtop lopen en plat liggen. Verder lijkt mijn val van een paar traptreden toch harder aangekomen dan ik dacht… Beetje lappenmand dus, maar even afwachten wat onze huisarts er nog aan kan doen.

Intussen moet er natuurlijk wel gegeten worden. Ik kan niet zo goed niks doen en stilzitten; een simpele pasta, dat leek me wel te doen. (behalve dan dat ik zelfs de kleinste pan niet uit de kast kan tillen zonder hulp van Paul, grrrr.) We kookten samen toch een bijzonder simpele, smakelijke maaltijd. Ik denk dat zelfs Jamie het niet sneller kan!

  • voor twee personen
  • wat olijfolie
  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 6 ansjovisjes (uit een potje) in kleine stukjes gesneden
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • een flinke eetlepel kappertjes
  • pasta, spaghetti of linguinne

Kook de pasta gaar in ruim gezouten water. Verwarm intussen de olie en smoor daarin de sjalot en de knoflook. Voeg de ansjovisjes toe en smoor tot ze bijna gesmolten zijn. Doe de tomatenpartjes erbij en op het laatst de kappertjes. Giet de beetgare pasta af en roer een lepeltje van het kookvocht bij het mengsel. Roer de uitgelekte pasta erdoor en dien snel op.

Kopje espresso toe en dan snel weer plat op bed.

© ellen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *