De lange weg naar Santiago de Compostella, etappe 2…

Brouwereij Amai, Loemelaar

26-03-2014. De etappe liep van Geldrop naar Lommel (B), 30 kilometer.

Een taalobstakel zal zich nog niet nog niet hebben voorgedaan. Want hoewel Lommel in het Limburgs deel van België ligt, bezigen ze daar een Oost Brabants dialect. En dat is voor Ans en Jan toch ook de taal van thuis…

De tocht van Geldrop naar Lommel verliep voorspoedig. Over de blaren van de dag ervoor werd door de wandelaars niet gerept. Wel klaagden Ans en Jan over de saaiheid van het traject. Waarschijnlijk een gevolg van het feit dat ze nog op bekend terrein waren en de aard van de tocht het niet mogelijk maakte om de meest pittoreske wegels van de Oostelijke Kempen te bewandelen. (De Belgische Kempen kunnen mooi zijn! Wij weten dat, het gebied is per slotte het Zanderige Zusje van ons thuisland…)

Voor de overnachting waren de wandelaars te gast Brouwmeester Henk. bij Brouwerij Amai. Zijn eigen merk heet Loemelaer. (Je gaat daar op een later tijdstip nog over lezen.) Ook Vriend Jan en ondergetekende mochten al eens te gast zijn aan de brouwerij. We brachten er een wel zeer aangename middag en deel van de avond door en proefden er de meest uitgelezen zaken. Gulle gastvrijheid!

Iets van dezelfde aard viel ook de wandelaars gisteren ten deel, er bleek nog een verjaardag te vieren…

© paul

Klik bij Catagories (in de rechter kolom), of onder dit artikel op reis naar Santiago voor alle artikelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *