Ten overvloede: runderstaart, die koop je gewoon bij je slager. Het is prima vlees, doorgaans heeft je slager er al hapklare brokken van gemaakt. Je trekt er de beste soep van, en als stoofvlees laat het zich nauwelijks evenaren. Evenwel: een vragenrondje langs de vrienden en vriendinnen leert dat niemand, let wel: niemand, zich geroepen voelt om er een maaltijd mee te bereiden. Zonde toch, eeuwige zonde…
Enfin, je moet het allemaal maar zelf weten, wij blijven dat staartvlees met regelmaat eten, ook als soep. Ellen kocht het vandeweek, ik maakte het vandaag klaar. Ik gebruikte mijn eigen recept van 19 december van het afgelopen jaar. En ik werkte exact volgens mijn eigen beschrijving, maar…
Ik gebruikte een grotere pan en de temperatuur van de oven bleek hoger te staan. Ik moest dan ook twee maal wat vocht toevoegen. Da ‘s natuurlijk geen probleem, ik wil er alleen maar mee zeggen dat je je zaakjes wél in de gaten moet houden. Doe je dat, dan durf ik je blindelings succes te garanderen. Probeer het zelf…
Erbij een saus houdende pasta, genaamd Trottole. Espresso deden we vandaag niet, wel een stukje brie de meaux.
© paul
Je bent niet alleen, zo’n runderstaart wordt ook hier gestoofd; simpel met wat groenten en een gulle scheut rode wijn. En lekker dat dat is!
groet Anna
Hallo Ellen en Paul,
Op jullie blog kwam ik meerdere keren ‘ossenstaart’-recepten tegen. Ik heb het afgelopen week gemaakt in m’n slowcooker en het was heeeeerlijk!
Binnenkort ga ik het Vlaams stoofvlees met frieten maken.
Groet Judith
Succes Judith! Leuk dat je onze recepten volgt! Het Vlaams stoofvlees is ook heel lekker, vergeet niet er zelf frieten bij te maken!
Veel ossen zin er niet in Nederland. Conclusie: weinig ossenstaarten. Bedoeld wordt een runderstaart, maar ossenstaart klinkt beter en men vraagt meer euro’s voor de zelfde staart. Laat u nou niets wijs maken anders bel het produktschap!