Kadootjes op zaterdag…

cadeautje

Terwijl ik overdag de slaap der onschuldigen genoot (ik had ‘s nachts gewerkt) bezorgde Ellen de noodzakelijke weekendinkopen. We hadden dan wel niks nodig van de zaterdagmarkt, een deel van de notoire grutterswaar diende bij de super-om-de-hoek aangevuld. En ook de drankvoorraad moest nodig op peil gebracht worden.

De slijter bood deze week zijn gehele collectie whisky’s aan met grootse korting. Ellen besloot om mij te verrassen, ze schafte me een prachtfles Single Malt aan. Tien jaar oude whisky van de Schotse Stokerij Aberlour. Amberkleurig in het glas, abrikoosgeurend in de neus en op de tong zacht fluweel. Zoiets lezer, zoiets…

Toen ik tegen vijven des middags de keuken in schuifelde, het laatste restje slaapdronkenschap van me afschuddend, stond daar die fles op tafel te pronken. Ik was oprecht aangedaan en blij tegelijk.

Ellens enthousiasme en goede luim waren intussen echter wat bekoeld. Toen zij namelijk terug kwam van het boodschappen doen lag daar dat andere kadootje. Ikzelf had het me ongewild geschonken, vorige week. Op een industrieterrein in Nijmegen, terwijl ik op de terugweg was van een succesvolle aanschaf van bijzondere bieren.cadeautje

Enfin: gedane zaken, enzoverder, enzovoort… Over die bijzonder bieren kom ik nog te schrijven, over die whisky ook! De boete moet snel betaald, het blijft evenwel frustratiegeld…

© paul

 

 

5 thoughts on “Kadootjes op zaterdag…

 1. Ik ook sinds jaren ineens 2 brieven van CJIb voor +8 en +13km/h in Rotterdam. Samen goed voor € 120,-. Wat voor lekkere dingen had ik daarmee wel niet kunnen doen …

 2. Nijmegen ,altijd gevaarlijk met snelheden onlogischeop bepaalde wegen.
  Zeker Oersoep gehaald zal mij benieuwen hoe hij door de keuring komt. Heb hem begin jan. gekocht maar nog niet beoordeeld, voor die prijs kijk ik eerst nog een tijdje tegen de fles aan.

 3. PaulO: breek me de bek niet open!
  Yvonne: ja,ja,… Verder zie commentaar op PaulO…
  Matthijs: en ja hoor: Oersoep aangeschaft! Een deel ging door de keuring, je zult het nog lezen. Voorts zal ook ik nog een tijdje tegen de resterende flessen gaan zitten kijken. Laten we hopen dat de prijs van het bier niet hullie (Oersoep’s) Waterloo wordt…

  Dank voor jullie reactie! Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *