Geconfijte eendenpootjes met witte bonen…

allerlei

Ik geef toe dat het niet de meest ingewikkelde dis was om te bereiden, er zat nogal wat pre-fab bij… Toch leverde het een prima maaltijd op; snel, voedzaam en heel lekker! Het recept voldoet voor twee personen.

 • 2 geconfijte eendenpoten,
 • eendenvet,
 • 1 ui,
 • 2 tenen knoflook,
 • 1 pot witte bonen, 300 gram uitgelekt gewicht,
 • verse peterselie
 • peper en zout.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat de bonen uitlekken in een zeef. Bak de in ringen gesneden ui en de gesnipperde knoflook mooi glazig in eendenvet. Stort de uitgelekte bonen met de ui en knoflook in een vuurvaste schaal. Leg er de eendenpootjes op en voeg eventueel wat extra vet toe. Laat het geheel een goede 15 minuten in de oven op temperatuur komen. Bestrooi het gerecht met vers gehakte peterselie en dien heet op…

 • In vroeger dagen confijtte Ellen de eendenpootjes zelf. Dat levert lekkers op, het is niet écht moeilijk, maar wel een hoop gedoe. Met enig zoeken zijn er uitstekende, niet te prijzige, kant-en-klare alternatieven te vinden. Ze komen in blik, in glazen pot of in plastic verpakking.
 • Bij de geconfijte poten wordt altijd een flinke hoeveelheid eendenvet meegeleverd. Het is altijd te veel voor één maaltijd. Aan jou hoeveel je wilt gebruiken. Restanten vet zijn prima te bewaren in de koelkast. Je kunt er je aardappeltjes in bakken, je bloedworst, je appeltjes…

© paul

Please follow and like us:

3 thoughts on “Geconfijte eendenpootjes met witte bonen…

 1. Mag ik jullie iets heel anders vragen? Niet overeten en drinken maar over het lettertype van jullie heading? Ik heb in mijn werkzame leven met typografie te maken gehad en vind dit lettertype zo mooi maar ben de naam vergeten. Nu wil ik een naambordje laten maken met dit lettertype voor mijn nieuwe huis maar weet de naam niet? Kunnen jullie het achterhalen?

  Ik lees al zeker 4 jaar mee met jullie blog, zo leuk!

  • Lot, ik heb het even gevraagd aan Neel, die heeft de heading ontworpen. Zij vertelde me dat het de Copperplate gothic is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *