Wij hadden ons voorgenomen dit weekend naar Luxemburg te gaan, dat kan helaas niet doorgaan dus moeten we ons thuis maar vermaken. Dat zal ook best gaan lukken er is nu bijvoorbeeld eindelijk tijd om een paté te maken, daarover later meer.
Nu nog even over het eten van gisteren; confit de canard.
Ik gebruikte twee eendenpootjes en liet die heel langzaam in eendenvet gaar worden;
Confit de canard;
per persoon een eendenboutje, goed inwrijven met grof zout en zo even laten liggen.
tijm, laurier, peperkorrels
eendenvet (bij de poelier of bijvoorbeeld de Sligro in potten verkrijgbaar)
Stop het vlees dicht op elkaar in een pan met dikke bodem, voeg wat tijm, peperkorrels en laurierblad toe en giet er dan zoveel vet over dat de pootjes helemaal bedekt zijn. Breng het vet tegen de kook en laat het vlees zo twee uur garen. Het vet mag niet koken!
Haal de pootjes uit het vet en leg ze onder de hete gril zodat ze een knapperig korstje krijgen.
Om een extra knapperige korst te krijgen kun je het vlees nog bestrijken met een mengsel van sojasaus en honing.
Wij aten er aardappelpuree bij en spruitjes met noten en spekreepjes.
We dronken er de WBW wijn bij, de Shiraz Bonard ditmaal en vonden dit een mooie combinatie.