Gnocchi met boter en salie…

gnocchi met boter en salie

Gnocchi, ik kocht ze klant-en-klaar in Luxemburg, dat was geen succes.. Vandaag besloot ik ze maar weer eens zelf te maken. Niet echt veel werk maar wel véél lekkerder! Je kunt ze even van te voren klaarmaken. Leg ze dan op een schone theedoek totdat je ze gaat koken.

700 gram kruimige, biologische aardappelen, afgeboend en in de schil gaargekookt.
De schilletjes eraf pellen en de aardappelen en met de pureeknijper pureren.

Dan ongeveer 150 gram bloem, een kleine eidooier, wat zout en peper door de aardappelmassa mengen. Vorm een bal van het mengsel en rol die, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een lange dunne rol. Snijd de rol in kleine stukjes en vorm daar de gnocchi van. Druk in iedere gnocchi met een vork een ribbeltje. (daardoor nemen de gnocchi de saus mooi op) Leg de gnocchi op een schone theedoek tot je ze gaat koken.

gnocchi, the making of....

gnocchi, the making of...

Maak een saus van een flinke klont gezouten boter en een handvol salieblaadjes.

Zet een grote pan op met water, voeg ruim zout toe als het water kookt en laat er de gnocchi inglijden. Ze zijn klaar als ze bovendrijven. Schep ze met een schuimspaan uit het water en leg ze op een bord. Giet er dan meteen de botersaus over.

Italianen eten de gnocchi niet bij het hoofdgerecht, zij serveren de gnocchi als voorgerecht; primo piatti.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *