Géén barbeque!

géén barbeque, gewoon pannetje met van alles

Tja, een beetje heel stil hier op dit weblog de laatste tijd. Weinig te melden, teveel werk, teveel gedoe allemaal hier. Voor vandaag besloten we rustig, samen te eten. Ik had wel zin in nog eens een keertje geroosterd vlees, misschien wel de laatste keer van dit zomerseizoen. Vandaag zouden de temperaturen hier in het Zuiden oplopen tot boven de 25 graden…Helaas, al toen ik huiswaarts keerde een voelde ik een drupje regen, eenmaal thuis, na nog een goed gesprek met De Jongste Bediende, merkten we dat de Herfst definitief heeft ingezet. Het regent, het zomerseizoen is voorbij. We kunnen nu alleen nog een mooie nazomer krijgen….

Onze roosterplannen moesten we dus plots omzetten; tot genoegen van Paul (hij heeft een hardgrondige hekel aan bbq en mooi zomerweer).

Ik besloot alle ingrediënten maar gewoon in een pannetje op het vuur te zetten.

6 Kleine worstjes, twee handjes vol kleine tomaatjes, een ui, wat knoflook, een paar olijven, veel basillicum, tomaatjes, uienringen een half pond kleine nieuwe aardappeltjes….Beetje olijfolie in de pan.. uitje…knoflook, worstje..aardappeltjes, tomaatjes erbij…enzovoorts….Maak er gewoon een mooi stoofpotje van.

En erbij, een flinke salade, groene sla, ruccola en daarover een dressing van de allerbeste olijfolie die je hebt en wat citroensap, peper en zout en grove mosterd.

Kopje espresso toe….

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *