Tagliatelle met zalm en Gorgonzolasaus

pasta gorgonzola en zalm

Vakantie, het voelt nog niet helemaal zo… er moeten nog wat dingetjes gebeuren… nog een korte vergadering woensdag… en donderdag nog een beetje opruimen, de laatste bestellingen verwerken… en dan het jaar plechtig afsluiten met mijn collega’s… een hapje, een drankje… Dan zit het schooljaar 2012/2013 er weer op! Vanavond een snelle maaltijd om de vakantie alvast een beetje in te luiden met een goed glas wijn erbij. Verdiend vind ik zelf! Het was een mooi schooljaar, een prima jaar voor onze mediatheek; nieuwe ideeën, een nieuwe koers, studenten tevreden!

 • Tagliatelle met zalm en  Gorgonzola voor twee personen:
 • 250 gram tagliatelle
 • klontje boter
 • 175 gram biologische zalm in kleine blokjes gesneden
 • 100 gram Gorgonzola
 • 1 sjalot
 • een scheutje droge witte wijn
 • een scheut room
 • peper
 • vers gehakte peterselie

Zet een pan water op voor de pasta en voeg wat zout toe. Smelt intussen in een andere pan de boter en smoor daarin de fijngehakte sjalot zachtjes lichtbruin. Blus af met de wijn en laat die even inkoken. Voeg de stukjes zalm toe. Giet een scheutje room bij de saus en brokkel er wat stukjes van de kaas door. Roer heel voorzichtig zodat de zalmstukjes gelijkmatig garen zonder kapot te gaan en de kaas kan smelten. Houd een paar stukjes Gorgonzola over voor de garnering.  Kook intussen de tagliatelle al dente. Giet ze af in een vergiet. Even laten uitlekken en dan de tagliatelle bij de saus voegen. Maak verder op smaak met flink wat peper en verse peterselie. Schep de tagliatelle over in een mooie schaal, strooi er nog wat peterselie over en een paar stukjes kaas en dien snel op.

Kopje espresso toe!

© ellen.

 

3 thoughts on “Tagliatelle met zalm en Gorgonzolasaus

 1. hallo ellen, mooie site met eetlustopwekkende taferelen.
  ik zag jullie spit en wilde vragen waar je die gevonden hebt,nl: op het middeleeuwse van limburgfestival gaan wij een middeleeuws banquet verzorgen maar ik heb nog geen good-looking spit.
  is deze eventueel te huur of te koop hier in nederland?ook heb ik nog een extra driepoot nodig.ik hoor graag hierover.
  met vriendelijke groet
  anna christina meys
  welzijn aan de waal
  06-42145903

 2. Dag Annachristina, Sorry voor dit late antwoord. Wij waren opvakantie en internet was niet of nauwelijks te gebruiken.
  Wij kochten de driepoot in Luxemburg bij de Cactus supermarkt voor € 29,95. Ik weet niet of er in Nederland ook zoiets te koop is. Je zou zo’n driepoot misschien ook zelf kunnen maken. In Luxemburg gebruikt men vaak een zelfgemaakte driepoot. Het vuur wordt dan aangelegd in een grote kuil met zand. Succes met de voorbereidingen voor het feest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *