Feest…

diploma-uitreiking Julia

En dan ben je dus geslaagd. Van de ene op de andere dag verandert je status. Was je al die jaren dat meisje, nu ben je die vrouw… (Bij jongetjes werkt het anders, weet ik uit ervaring. Die lopen altijd quasi volwassen te doen, maar blijven gewoon puber.)

Afgetrapte flatjes worden ingeruild voor High Heels, Red Bull maakt plaats voor Champagne Rosé. Zo zit dat…

Gisteren vond de traditionele inhuldiging plaats van de afstudeerders van het VWO en de HAVO. De meest geweldige voertuigen werden van stal gehaald en opgesteld in de Hoef, om vandaar in feestelijke optocht naar het Macropedius College te trekken, dwars door ons dorpje. We zagen een Lanz tractor, twee brandweerauto’s en drie stoere trucks. Een arrenslee, een rijdend massage instituut, koetsen en karossen. Een stel kevers, lelijke eenden en een snoek. Een Jaguar en een Maserati en twee gasten op een step. En dan vergeet ik een en ander, ik heb geen goed oog voor bijzondere auto’s. En al die vehicles dienden slechts één doel: de nieuwbakken diplomahouders in zegetocht naar het ultieme feest te brengen, naar het geslaagdenbal…

Julia van Eupotours behoorde tot de gelukkigen. Zij sloot haar carrière op het gymnasium af met een stuk of wat negens, wat achten en één zeven punt negen. Op gepaste wijze werd zij dan ook door het dorp geleid. Ome Ryan had er speciaal zijn Oude Schicht voor in de was gezet.

diploma-uitreiking Julia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *