Tripel Karmeliet…

Bert heeft een nieuwe hobby: de naam is Tripel Karmeliet. Hij is er helemaal weg van, van dat bier…

Het is dan ook een hele mooie tripel. Brouwerij Bosteels in Buggenhout brouwt hem sinds 1996, en met groot succes. De receptuur is afkomstig uit het Karmelietenklooster in Dendermonde. Het werd er in de 17e eeuw opgetekend, vandaar dat op het glas het jaartal 1679 prijkt.

De tripel won prestigieuze prijzen, waaronder het goud bij de World Beer Awards 2009. Ten gevolge daarvan ontstond er zoveel vraag dat de brouwerij het bier niet meer kreeg aangesleept. (Orvalcrisis, Westvleeterencrisis, Karmelietcrisis, toe maar…) Intussen schijnt de capaciteit van de brouwer aanmerkelijk opgeschroefd te zijn, mede doordat de tripel tegenwoordig ook wordt gebrouwen bij Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. Je kunt het bier weer redelijk gemakkelijk aankomen, ook in Nederland.

Ik vind het glas wat protserig, maar Bert was meteen verliefd. Hij zou het wel willen stelen…

One thought on “Tripel Karmeliet…

  1. Ik vind het ook een heel mooi glas!
    Zal eens kijken of de plaatselijke slijter dit bier (en glas natuurlijk) voor me kan bestellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *