Richting Kerstmis…

Een nieuwe laptop kopen is de snelste optie, maar we laten de oude toch eerst even nakijken. De kans is niet denkbeeldig dat het besproeien met witte wijn slechts het stroomgedeelte van het apparaat heeft aangetast. Bedankt voor de wijze raad Teun (en anderen)…

(Je moet er toch niet aan denken dat ik rode wijn over de laptop had gemorst, of Dubbele Bock, laat staan zoete Portwijn… Getverderrie!)

Intussen komt er weinig van Ellens voornemen terecht om nog wat Kersttips te schrijven. Ze heeft het druk met ons eigen Kerstmaal, en het ontbeert eenvoudigweg aan tijd om bij bevriende computerbezitters stukjes te gaan zitten maken.

En dat, nu de bezoekersaantallen (zoals altijd rond deze dagen) weer sterk stijgen. Gisteren kwamen er een goede zesduizend lieden langs. Vandaag zullen het er nog wel meer zijn en dat blijft oplopen tot aan Eerste Kerstdag. 

Elk jaar verwonder ik me er weer over. Zó kort voor Kerst zijn mensen kennelijk nog op zoek naar oplossingen voor hun feestelijke kookproblemen. Terwijl het nog nauwelijks mogelijk is op tijd een goed stuk vlees in te slaan. Het marineren van een haas of een bout zou vandaag moeten beginnen, Kerstpudding moest al een maand geleden zijn gemaakt.

Is het misschien nieuwsgierigheid wat mensen drijft rond deze tijd langs te komen op het Ministerie, of is het gewoon beleefde belangstelling? Je zegt het maar lezer, je zegt het maar…

© paul

 

5 thoughts on “Richting Kerstmis…

  1. Als ik de trafic-analyses bekijk op mijn kleine, bescheiden blogje: mensen weten al wat ze gaan gebruiken (bvb. konijn) en gaan dan vlak voor tijd op zoek naar recepten.
    Of ze weten al meer (bvb coq au vin) en zoeken dan weer het recept op bij het blog dat hun het idee gaf.

  2. mijn reden van kijken is om tips op te sporen om mijn klassieke recept een beeje op te pimpen. Mijn spruiten die al jaren uitgevlogen zijn willen met Kerst weer op de basis eten.Namelijk ossetong.
    Smakelijke dagen.

  3. Ik vind het gewoon leuk om dit blog te volgen en kijk elke dag wel even of er al iets nieuws gepost is, voornamelijk pure nieuwsgierigheid dus, al doe ik wel vaak inspiratie op. Waarvoor dank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *