#$!**&+%$%#@&$%#@*!!!

Het is om even te laten weten wat mij gisteren overkwam.

Na een nacht hard labeur genoot ik van mijn welverdiende glas wijn, mijn slaapmuts zogezegd. Tijdens het herlezen van een ouder artikel op deze site stootte ik evenwel het glas om. Een deel van de inhoud kwam terecht in de laptop.

Ik vloekte, de laptop protesteerde. Hij pruttelde eerst, begon dan te kraken en daarna hebben we hem niet meer gehoord. En er viel ook niks meer te zien…

Onze oude (vaste) computer zwijgt al een jaar in alle talen, en nu dat draagbaar ding dus ook. Hoe dat verder moet?

Voorlopig houd ik je op de hoogte via andermans apparaat, verwacht er niet teveel van…

© paul

5 thoughts on “#$!**&+%$%#@&$%#@*!!!

 1. Jammer dat we zover uit elkaar wonen…ik had hem graag voor je nagekeken hoor!!!
  Eigenlijk zou je hem open moeten schroeven, en dan alle delen zoals batterij, geheugen en harde schijf eruit halen.
  Dan droogt de boel beter….
  Sterkte ermee Paul….

  • Constant, je denkt toch niet dat Paul een laptop gaat openschroeven? Hij weet eigenlijk niet eens wat schroeven zijn… Laat staan zo’n ding uit elkaar schroeven…
   Maar, heb ik gedaan, alles gedroogd… Dat was kennelijk niet genoeg. Het ding geeft geen enkel teken van stroom, ik denk, en hoop, dat de accu kapot is.
   Had vandaag geen tijd om naar een compuwinkel te gaan. Ik hoop dat ze dat daar kunnen doormeten?

 2. Beste Paul,

  al geruime tijd volg ik jullie uiterst smakelijke blog. Zijn het niet de foto’s die mij doen watertanden, dan is het wel de zalig humoristische omschrijving van de gerechten. Nogmaal gesproken waag ik me niet aan het leveren van commentaar of wat-dan-ook, maar in het geval van de schijndode laptop is er een sprankje licht aan de horizon. De harde schijf heeft in principe nooit last van een glaasje wijn, dus die blijft het gewoon doen. In het ergste geval zal je ‘m moeten overhangen in een andere pc/laptop. Voor wat betreft de laptop: grondig reinigen met gedemineraliseerd of gedestilleerd water. Een lastig klusje (300 miniatuur-schroefjes en clipjes en zo) maar het is te doen. Veel succes en houd vol!

  Groetjes,
  Niek

 3. @ Niek, dank voor je goede raad. Ik heb een heel stuk losgeschroefd en gedroogd/ gereinigd. Dat was niet genoeg. Na een nacht open drogen, was alles wel helemaal droog, maar er is geen enkele vorm van stroom… Ik breng het ding naar de compuwinkel. Wel leuk dat er gewoon filmpjes op you tube staan hoe je zo’ n ding uit elkaar kunt schroeven… Er ging een wereld, en een laptop, voor mij open! Les één: ” leg de schroefjes op volgorde!”…
  Maar goed, ik ga me nu even bezighouden met andere zaken… Er moet een diner komen voor 20 mensen. Daarbij vergeleken is zo’ n laptopcrash niks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *