Spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam…

Who the f… are Burns and Allen? (Antwoord: Veaudeville artiesten die in de jaren vijftig van de vorige eeuw een razend populaire televisieshow hadden in de Verenigde Staten. Ze verzorgden maar liefst 291 afleveringen.)

Zij hielden kennelijk van Spam, van dat varkensvlees uit een blikje. Die andere spam bestond nog niet, die is pas veel later uitgevonden door té gisse ITers en geldbeluste zakenlieden.

Enfin,… dat varkensvlees is niet onze favoriete snack, maar aan die andere spam hebben we ronduit de schurft! En laat die ons nu juist de afgelopen dagen parten spelen.

Voorzorgsmaatregelen waren even niet meer afdoende en men brak door onze beveiliging. En niet zo’n beetje ook. Waren het de voorgaande dagen een paar honderd berichtjes, gisteren beliep het aantal een goede 20.000 (twintig duizend…)! Ik had het al in de nacht gezien. Ik raakte in paniek, digibeet die ik ben.

 

Gelukkig is Ellen beter thuis in de digitale wereld. Als een echte Spamfighter bond ze de strijd aan met het gespuis. En met succes!

Intussen is alle rommel vernietigd. Daarbij hebben enige échte (en waardevolle) reacties ook het loodje moeten leggen. Betreurenswaardige bedrijfsongevalletjes, maar niet te voorkomen. Onze oprechte excuses aan de schrijvers van de verdwenen aanvullingen op onze artikelen.

Intussen gaan de spamaanvallen nog wel even door, maar het worden er  minder. En schade kunnen de spamberichten niet meer aanrichten, ze botsen op de gesloten voordeur van de web site. 

Zijn naam heeft de moderne spam te danken aan de vermaarde Spamsketch van Monty Python. De sketch was oorspronkelijk bedoeld om het verbod op sluikreclame aan de kaak te stellen. In een lunchroom waar aan alle gerechten ongevraagd spam werd toegevoegd, en waarin een groepje Vikingen uit volle borst zingt: “Spam spam spam spam. Lovely spam! Wonderful spam!“, werd normale conversatie door de spam-zangers vrijwel onmogelijk gemaakt, net als bij ongevraagde e-mail. Vandaar!

De firma Hormel Foods Corporation, verantwoordelijk voor de productie van de varkensspam, kreeg wereldwijd en gratis en voor niks een enorme dosis naamsbekendheid kado. Zij bedankten het Monty Python team door een speciale Spam te ontwikkelen: de Golden Honey Grail

© paul

 

7 thoughts on “Spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam…

  1. Ik heb me verbaasd dat mijn reactie op jullie oude Tjobek of Tjobok (de kom) en de daarbij horende Oelekan (de stamper) niet meer te zien was op jullie site. Die zijn handgemaakt van “Negro-stone” of “Lava-stone”, schreef ik o.a.

  2. Test, test, test, test, test, test, test.
    Hetverhaal over de oorsprong van het woord spam kende ik nog niet. Enhet product: waarschijnlijk een soort Smac. Dat namen mijn ouders mee op vakantie, voor in de macaroni. Gemakkelijk goed te houden in de tent.
    Maar vies!!

  3. Vreemd gedrag op jullie site. Nu is mijn ingekorte, latere, reactie weer wel te zien. Kort hiervoor niet meer. Daarom stuurde ik jullie zojuist nog een email om dat even te melden.

  4. @ Stijn; Ja, dank aan blogger Paul O die mij die tip al eerder gaf, zijn wij nu bijna Spamvrij. Wat overblijft kan in één keer weggegooid worden. Werkt prima de Askimet plugin! Van harte aanbevolen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *