Konijn in pittige tomatensaus…

konijn in pittige tomatensaus

Het regent en stormt hier al dagen, ik ben vandaag drie keer drijfnat geregend. Dan kun je twee dingen doen; lekker in de warme keuken speculaasjes bakken, of gewoon een mooi zonnig gerecht op tafel zetten. Allebei is natuurlijk nog beter.

 • 1 tam konijn in delen
 • olijfolie
 • 1 flinke ui en drie tenen knoflook, fijngesneden
 • 1 wortel en 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
 • 1 blik tomaten
 • 4 kleine gedroogde chilipepertjes
 • een bosje tijm
 • een scheut droge witte wijn
 • een handvol zwarte olijven, mét pit
 • een handjevol kappertjes
 • peper en zout

Verwarm de olijfolie en bak daarin de delen konijn aan alle kanten mooi bruin. Maak wat plaats in het midden van de pan en bak daar de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de rest van de groenten en de chilipepertjes toe en bak ze even mee. Blus af met de wittte wijn en doe de tomaten en de tijm erbij. Roer voorzichtig even om en sluit de pan. Laat het konijn zo ongeveer 45 minuten heel zachtjes stoven. Proef even en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg olijven en kappertjes toe en stoof nog een kwartiertje. Dien op met wat kleine pasta.

Een kopje espresso toe, natuurlijk met een stukje gevulde speculaas.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *