Courgettesoep van de courgettes uit de tuin van de Oma van Wouter…

courgettesoep

Wij wilden vanavond eens rustig aan doen; eindelijk ons boek uitlezen, een film kijken of gewoon even niets… Maar om ons heen gonst het van de activiteiten; de kids in de tent proberen het droog te houden, de kids in de Eupotoursbambi kijken een film en nieuwe, van de snelweg afgeregende gasten zetten in het pikkedonker hun tent op, de Franse kinderen die de hele dag in Ansembourg op het feest waren zijn nog te opgewonden om te gaan slapen. En wij, ach, wij drinken nog maar een glas…

Intussen moet er wel wat geschreven worden; het was al dagen te druk hier om ook maar een letter te verzenden, maar de soep van de courgettes moet toch beschreven worden en nu internet weer goed lijkt te werken probeer ik maar even…

De vrienden van Julia kwamen hier donderdag aan en Wouter bracht een kistje mee met prachtige gele courgettes, een superkomkommer en een heleboel eieren. Gekregen van zijn oma, uit haar moestuin in Asten. We besloten de courgettes in een grote pan soep te verwerken.

 • Voor veel hongerige personen:
 • een stuk of zes gele courgettes, geschild en in kleine blokjes gesneden
 • 2 uien, fijngesneden
 • 8 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
 • 3 grote aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
 • een klont mooie Bretonse boter
 • 2 liter groentenbouillon
 • nootmuskaat, peper en zout
 • 8 blaadjes fijngehakte mint
 • 8 blaadjes fijngehakte basilicum
 • een flinke scheut Luxemburgse room
 • 200 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
 • (wenselijk was een stukje vers geraspte gember, maar dat hadden we even niet)
Koken voor een groot gezelschap op een camping is leuk; iedereen helpt mee en het schillen en snijden van de groenten is in een mum van tijd gebeurd.
Smelt de boter in een grote soeppan en smoor daarin de uiensnippers en de knoflook tot ze zacht zijn.. Voeg dan de courgettestukjes erbij en smoor ze zachtjes mee. Voeg de aardappelstukjes erbij en de groentebouillon en breng het geheel aan de kook. Draai dan het gas terug en laat de soep pruttelen tot alle groenten gaar zijn. Doe er dan een flinke scheut room bij en laat nog even zachtjes doorkoken. Breng de soep verder op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout en de mint en basilicum.
Pureer de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep. Voeg naar smaak nog wat Parmezaanse kaas toe en serveer met een blaadje mint.
Wij dronken een kopje espresso toe bij Joop en Wilma in het Campingcafé terwijl de kids de afwas deden…
© ellen

 

Please follow and like us:

One thought on “Courgettesoep van de courgettes uit de tuin van de Oma van Wouter…

 1. Ons pap en mam zijn hartstikke trots op jullie mooie reacties op de doos met groenten en eieren. Veel plezier nog!
  Groetjes aan iedereen op de camping (ook de adolescenten),
  Lobke (moeder van Wouter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *