Raapsteeltjes…

 Het valt niet mee om in deze periode van gepureerd eten toch elke dag iets smakelijks op tafel te zetten. Vlees pureren vinden we geen optie, een stukje vis gaat wel, maar het zijn op dit moment toch vooral de groenten die afwisseling in de maaltijden moeten brengen. Piet heeft een groententuin én is altijd in voor experimenten met ‘vergeten groenten’ of bijzondere rassen. Hij las op dit weblog over het dieet van Paul en bracht spontaan een grote zak met raapsteeltjes. “Goed te pureren en een bijzondere smaak”, aldus Piet. En weg was hij weer. Hij noemde nog wel de naam van deze groente, maar in de haast zijn we die vergeten.

Raapsteeltjes verwerk ik eigenlijk altijd rauw. Gewoon fijnsnijden en door de aardappelpuree mengen en je hebt een heerlijk stamppotje. Dat is op dit moment geen optie. Rauwe groenten mag Paul nog even niet eten. Ik besloot de bijzondere raapsteeltjes dus te smoren.

Een fijngesneden uitje in wat olijfolie even zachtjes aanbakken. De raapsteeltjes goed wassen, fijnsnijden en dan een paar minuten meesmoren. Alles in de keukenmachine pureren en opdienen met wat aardappelpuree. Voor mij een paar lamskarbonaadjes erbij. Zo werd het toch een smakelijk maaltijd.

 

Deze raapsteeltjes hadden inderdaad een bijzondere smaak; groen, fris, pittig, met een vleugje anijs. Lekker! Bedankt Piet!

Kopje espresso toe!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *