Courgette met olijven en abdijkaas…

courgette gevuld met olijf en knoflook

Gisterenmiddag bezochten we de Abdij van Postel. Ik kom er nog over te schrijven.

Altijd als we daar in de buurt zijn kopen we wat kaas van de abdij. Prima kaas om te snijden, maar ook leent hij zich ook uitstekend om mee te koken. Vandaag courgettes uit de oven. Het recept lijkt op dat van 30 mei, maar is toch weer eventjes anders.
  • 1 courgette (of twee kleintjes),
  • 70 gram abdijkaas (andere kaas kan ook),
  • 2 grote tenen knoflook,
  • handje peterselie,
  • 4 grote olijven,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • peper en zout.

Halveer de courgette en snijdt hem middendoor. Laat de groente 5 minuten in gezouten water koken. Spoel de courgette even onder koud water en schep met een lepel de zaadlijsten uit het hart.

Hak de knoflook, de olijven en peterselie fijn. Fruit de knoflook in de olie tot hij glazig wordt. Voeg dan de olijven en peterselie toe, schep een paar keer om en bestrooi met peper en zout. Dan van het vuur af.
Plaats de courgettedelen in een vuurvaste schaal en vul ze met het knoflook-peterselie-olijvenmengsel. Dek het gerecht af met plakjes kaas.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven bij 180 graden. Na 20 minuten het gerecht opdienen.courgette gevuld met olijf en knoflook

We aten er gegrilde lamskoteletjes bij en krielaardappeltjes.
Espresso en een bonbon toe.
© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *